Oppermachtige Archange de Jiel wint Beverwijk 2022

24-06-2022
Oppermachtige Archange de Jiel wint Beverwijk 2022

Oppermachtige Archange de Jiel verdedigt met succes titel in Beverwijk

Archange de Jiel heeft donderdag met groots vertoon van macht de kortebaan van Beverwijk gewonnen. Samen met pikeur Mats Wester verdedigde de ruin van Stal de Groningers met succes zijn titel uit 2019, nadat hij daar de afgelopen twee jaar vanwege de coronacrisis geen kans toe had gehad. 

De ruin maakte dit keer het karwei wel af. In Wognum en Venhuizen was hij ook oppermachtig in de eerste omlopen, maar moest hij beide keren uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats. 

Op de bomvolle en zonnige Breestraat versloeg Archange de Jiel achtereenvolgens met speels gemak Divine League, Calistokingsdeep, Jocke Cane en Lois Lane. In de mooie finale was hij ook te sterk voor stalgenoot Coktail Bar (Rick Wester), die eerder dit jaar al had gewonnen in Assendelft en Wognum.

Verliezersronde

Hero Baldwin was met de derde plaats het eerste paard dat via de gloednieuwe verliezersronde (Beverwijk had de primeur met de zogeheten Grand-16) in de prijzen liep. De ruin uit de stal van Aad Pools verloor door twee galoppades in de eerste omloop van Lois Lane, maar plaatste zich via winst op Flavius Boko alsnog voor de tweede omloop.

Door daarna achtereenvolgens Karin en Godric te verslaan, bereikte hij samen met pikeur Manon Pools alsnog de laatste vier. In de halve finale was daarin Coktail Bar te sterk. In de troostfinale lukte het Hero Baldwin wel om de sterk debuterende Lois Lane te verslaan. Samen met John Dekker eindigde de troef uit de stal van Jaap van Rijn uiteindelijk als vierde.